Sjukstuga.

Amelia är sjuk. Det började i söndags morse då jag vaknade av att hon var kokhet (ja, hon sover i vår säng). Tog tempen på henne, och jag hon hade lite feber. Sen gick det upp och ner hela söndagen, men det blev värre söndag kväll och måndag morgon. Hon fick lite över 40 graders feber, och hon var helt håglös stackarn. Gav henne en massa vatten att dricka, och hon låg och sov i blöjan bara. I morse var vi hos doktorn för en liten koll, men allt såg bra ut (öron, hals). Så jag ska bara fortsätta att ge henne Tylenol och saker att dricka. Lillstumpan min, inte kul att se henne sjuk. :( Hon blev säkert smittad av nån unge på sångstunden vi var på i fredags. :PIiiihh!

I dag har jag skickat i väg min ansökan om att bli medborgare. Spännande tycker jag! Jag vet inte hur lång tid det kommer att ta innan jag blir kallad på intervju. Innan dess måste jag i väg och ta fingeravtryck också.

Intervjun är ett prov som består av tre delar: Första delen är frågor om USA, landet, lagar, osv osv. Ni kan hitta frågorna här. Man kan plugga, och det är 100 frågor. De kommer att fråga en 10 utav de, och man måste få minst 6 rätt. Så inte så svårt med andra ord.

Den andra och tredje delev av provet är Engelska. Man ska kunna prata "bra" engelska. Och så måste man kunna skriva bra engelska också. Så det ska nog gå bra. :)

Jag kommer inte förlora mitt Svenska medborgarskap. Förr i tiden gjorde man det, men det har ändrats till att man nu kan ha dubbla medborgarskap. Så det är ju bra.

Amelia har bara Amerikanskt medborgarskap, men jag ska skaffa Svenskt åt henne också.

Jag ser i alla fall fram emot att bli medborgare. Nu kan jag äntligen rösta!

U.S.A.

I morgon ska jag posta min ansökan om att bli Amerikansk medborgare. Har haft blanketten halvt ifylld ett bra tag, men i går fick jag ändan ur och skrev ut den, och fyllde i den helt. Så i morgon åker den i väg! Spännande!