Halloween!

En utav mina favorit högtider! Vi har karvat pumpor, rostat pumpafrön, och i kväll ska vi ut på trick or treat med Amelia. Det är på ett museum här i stan som har det för barn. Så det är alltså inomhus. Perfekt för hennes första gång tycker vi. Hon ska vara fjäril. Jag lägger upp bild senare på henne så ni får se. :)
 
Pumpan med stjärnorna har jag skurit ut med hjälp av en pepparkaksform. Jag är jättenöjd med den! Nästa år kanske jag gör en med lite djur i stället. :) Köpte en massa roliga formar på IKEA förra året.
 

Windy City.

Blåsvädret fortsatte i dag. Riktig snålblåst var det hela dagen. Vi var ute på en promenad ändå, och den var väldigt uppfriskande. Sen åkte vi ner på Walgreens där jag köpte hudkräm och ett par nya nagellack. Det var typ hela vår dag. Amelia sov i två och en halv timma mitt på dagen. Jag hann också ta mig en liten lur faktiskt, brukar jag aldrig göra typ.
Sen lekte vi resten av eftermiddagen. Jag läste för henne, och jagade henne runtom i huset. Jag brukar säga "Nu kommer jag och tar dig!", så när hon vill att jag ska jaga henne så säger hon "kommer och ta dig". Så gulligt! Hon skriker i alla fall av skratt när jag tar henne. :)
Jag lagade i alla fall chili con carne till middag och bakade bröd med. Sen klockan halv sex stack jag i väg på Zumba med en kompis. Det var kul och känns så bra! Får mig alltid att sova så gott på nätterna.
 
Nej, nu ska jag glo på dumburken!

Redan???

I morse var Amelia lite gnällig innan promenaden. Jag satt på en stol här i köket och försökte sätta på mig skorna. Hon står bredvid mig och gråter och så säger hon "Åka bil". Jag frågar henne " Vart vill du åka nånstans då?". Då svarar hon "gå på affären".  Jag frågade "vad vill du köpa på affären då?", och då svarade hon når ohörbart. Hahaha! Vad rolig hon är! Vill redan åka och shoppa.
Hon börjar verkligen bli rolig att prata med. I går vid middagen så pratade vi om hennes favoritbok "Kattungen Katti". Jag frågade lite om vad Katti gör i boken och hon svarade på mina frågor. Jag pratar för övrigt bara Svenska med henne, även fast Tom sitter med oss. Jag brukar översätta så att han förstår vad vi pratar om.
Jag tror även att hon kan höra skillnaden på oss två nu. Hon pratar bara Svenska med mig, och en mix av Engelska/Svenska med Tom.