Sista dagen på året!

Och jag brukar ju visa er vårt år I bilder, men jag orkar inte göra det i år. Vill ni se vad som har hänt, får ni gå tillbaks i arkivet. :D
 
Vi har Inga planer i kväll, och det är hemskt skönt. Jag vill bara vara hemma och luffa runt i pyjamasen, och gå och lägga mig innan tolvslaget. Tom har handlat god mat, så det har vi i alla fall. :)
 
Vi har Inga planer i dag heller för den delen. Jag känner redan av foglossning, och det gör ont att gå. :/ Får försöka underhålla lilla damen här hemma i stället.

Alla ni andra, ha det så trevligt vad ni nu än gör! Vi hörs nästa år!
 
 
¨Bild från google.

Mums!

En försenad julklapp från mamma! Mmmmm! 

Sju veckor kvar nu.

I dag är jag i v. 31+0. Det är sju veckor kvar tills det är dags för twinsen att komma. Jag hoppas verkligen att de håller sig kvar tills dess. Som jag sagt tidigare, så börjar det bli jobbigt att ta sig runt. Har kännt av foglossning i ett par dar nu också. Och så är jag så jäkla obekväm på soffan på kvällarna. Det är inte skönt att ligga ner eller att sitta längre. Vi har en Ikea Poäng stol och den är rätt okej att sitta i. Men åh, vad jag börjar bli less på att bli gravid nu. Ska bli skönt att kunna gå tillbaks till min normala kroppsbyggnad någorlunda snart.

Jag känner mig så hemsk som håller Amelia inne. Försöker underhålla henne så gott jag kan. Men i dag ska vi ner på Downtown en liten sväng. En liten kort promenad blir det, för att hon ska få lite frisk luft i alla fall. :)
 

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

 

vecka-32-tvilling-vs-enling_104818646